Pridobivanje PIC kode in spletne prijavnice

22. 05. 2014

Osnovni in nujni predpogoj za spletno prijavo na razpise programa Ustvarjalna Evropa je pridobivanje identifikacijske kode PIC (ang. Participant Identification Code) vsakega prijavitelja. Ne odlašajte z registracijo!

Vsi kandidati, ki želijo sodelovati na razpisih programa Ustvarjalna Evropa, se od letošnjega leta morajo pred izpolnjevanjem spletne prijavnice najprej registrirati na ECAS portalu za izobraževanje, avdiovizualno dejavnost, kulturo, državljanstvo in prostovoljstvo s ciljem pridobivanja tim. identifikacijske kode PIC (ang. Participant Identification Code), ki je osnovni in nujni predpogoj za spletno prijavo na katerikoli razpis.

Vaši organizaciji bo dodeljena trajna koda (ki jo skrbno shranite za morebitne prihodnje prijave) in je torej vpis v register treba opraviti samo enkrat.

Koraki za dostop do PIC kode in e-prijavnice:

1) Najprej na portalu ECAS, ki je namenjen preverjanju istovetnosti vaše organizacije, registrirajte svojo organizacijo (na povezavi “Register organisation” vnesite potrebne podatke, vključno z izpolnjenim obrazcem za pravno osebo. Po uspešno končanem postopku boste pridobili PIC kodo (Participant Identification Code).

Vizualni prikaz postopka pridobivanja PIC številke >>

2) Na dnu strani kliknite na povezavo “e-forms” (e-obrazci).

3) Svojo prijavnico generirate s klikom na “create new application form” (ustvari nov prijavni obrazec).

4) Vpišite svoje uporabniško ime in geslo, ki ste ju prejeli pri vpisu v register na ECAS portalu.

5) Izberite program “Creative Europe” (Ustvarjalna Evropa), nato pa kliknite na vrstico, v kateri je navedena podporna shema, ki vas zanima. Pri tem bodite pozorni, ali ste pravilno izbrali naziv sheme, vrsto/žanr projekta in pripadajoči rok, na katerega se prijavljate.

6) Vpišite svojo kodo PIC in kliknite “Create Application e-form” (oblikuj prijavni e-obrazec).

7) Shranite e-obrazec na svoj računalnik.

8) Preden začnete izpolnjevati prijavni obrazec, OBVEZNO natančno preberite razpisno besedilo in smernice izbranega razpisa ter navodila za izpolnjevanje e-obrazca!

9) Pri izpolnjevanju prve strani e-obrazca še enkrat pozorno preverite, ali izpolnjujete pravo prijavnico za pravi projekt in ustrezen rok (npr. če ste slučajno izbrali prijavni obrazec za dokumentarne filme, v resnici pa prijavljate igrani film, bo avtomatično vnesen znesek MEDIA podpore, ki vam je na voljo, napačen in ga ne bo možno naknadno popraviti).

10) V primeru tehničnih težav se obrnite na EACEA podporne službe v Bruslju, in sicer
na kontakt za težave z izpolnjevanjem prijavnega e-obrazca:
eacea-helpdesk(at)ec.europa.eu // tel. +32 2 299 0705.

Več podrobnih informacij glede PIC kode je na voljo tudi v predstavitvi Izvajalske agencije EACEA.