"Mama" v Rotterdamu; festivalske premiere v živo v Sloveniji!

21. 01. 2016

MEDIA podprti film “Mama” Vlada Škafarja bo svetovno premiero doživel na mednarodnem filmskem festivalu v Rotterdamu, v okviru projekta IFFR Live pa se bodo 29. in 30. januarja kinematografi v Ljubljani, Domžalah, Izoli in na Ptuju spremenili v prizorišče tega prestižnega festivala!

“MAMA” v uradnem programu festivala v Rotterdamu!

Na rotterdamskem filmskem festivalu, ki se po pomenu in tradiciji uvršča takoj za veliko trojico Berlin – Cannes – Benetke in skupaj z ameriškim Sundanceom začenja novo filmsko leto, bo svetovno premiero v programu Bright Future doživel slovenski MEDIA podprti film Mama Vlada Škafarja, za katerega je produkcijsko podjetje Gustav film leta 2012 pridobilo 25 000 EUR podpore za razvoj!

O filmu “Mama” piše tudi priznani spletni portal za neodvisno kinematografijo Indiwire.

ROTTERDAM V ŽIVO V SLOVENIJI!

S sodelovanjem v edinstveni pobudi s podporo podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope IFFR Live 2016 mestni kinematografi v Ljubljani, Domžalah, Izoli in na Ptuju postajajo festivalska prizorišča Mednarodnega filmskega festivala Rotterdam!

IFFR Live gledalcem širom Evrope ponuja priložnost, da se udeležijo pomembnega mednarodnega filmskega festivala s sedeža svojega najljubšega kinematografa, po filmu pa prek Twitterja sodelujejo v pogovorih z avtorji (#livecinema).

V petek, 29. januarja, bo ljubljanski Kinodvor predvajal tri filme z letošnjega festivalskega programa: Mama Vlada Škafarja, Okus življenja Naomi Kawase ter tunizijski prvenec Leyle Bouzid Ko odprem oči, ki si ga bodo hkrati z občinstvom v Rotterdamu lahko ogledali tudi obiskovalci Mestnega kina Domžale, izolskega Art kina Odeon in Mestnega kina Ptuj. V soboto, 30. januarja pa v navedenih kinih (z izjemo ljubljanskega) sledi še evropska premiera filma Predsodek (Antoine Cuypers, Belgija / Luksemburg / Nizozemska, 2015).

Več informacij:
IFFR Live: IFFR Live
Ljubljana: Kinodvor
Domžale: Mestni kino Domžale
Izola: Art kino Odeon
Ptuj: Mestni kino Ptuj